Direktlänk till inlägg 17 oktober 2010
Vet du vad det här är? Modellera, nej. Annan lera, nej. Glass, nej. Det är tarama, alltså rom.
Jag var dum nog att tala om för pappa att jag inte hade något att göra. Kom ihåg det: berätta aldrig för föräldrar som har en todo-lista att du inte har något att göra. De kan alltid hitta på något som behövs fixas. I mitt fall blev det att flytta över rommen från den stora burken till mindre påsar så att vi kunde frysa in dem var för sig. Fantastiskt lätt, eller hur?
Först väger man upp 150 gram tarama i en påse. Har man ingen modern elektrisk våg tar man en skranglig brevvåg från 1800-frös ihjäl.
Tre kilo tarama. 150 gram i varje påse. Det blir... sjukt många påsar!
Rom brukar lukta gott. Detta luktar konserverad kattmat. Blä! Hur kan detta bli gott när det är klart?
Slut i burken, 20 och en halv färdiga påsar. Ett bra dagsverke.
Vad har man då tarama till? Har du varit i Grekland någon gång? Man anväder det till en rosa sås som heter taramosalata och som man doppar bröd i. Nu har vi i alla fall tarama till 20 och en halv gånger. Smaskens!
SeS
Idag skulle vara en ganska lugn dag, men min brist på röst talar för motsatsen. Åtminstone tog vi sovmorgon ända till nio innan vi tog en härlig långfrukost. Så välförtjänt! Sen bar det av till ishallen för det näst viktigast man gör på tävling (ef...
Idag var jag (äntligen) för första gången på VikingaTider i Löddeköpinge. Det är ett musem inte alls långt ifrån där jag bor, och en av mina favoritvikingar jobbar där. Så idag sparkade jag mig själv i häcke, åkte dit och hälsade på. Fick sitta och l...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
|||
|